Tarçın 250 gr
PASTALAND TARÇIN 250 GR
Tarçının kullanım alanı oldukça fazladır. Yemeklerde, bitki çaylarında, tatlılarda, cilt bakımında ve hatta oda kokusu olarak da kullanılır. Ancak tarçın tüketilirken en önemli nokta günlük 5-10 gram aralığını aşmamaktır.
Tarçının faydalarından maksimum düzeyde fayda sağlayabilmek için doğru şekilde kullanmak da çok önemli. Tarçın tozu tatlılarda, hamur işlerinde ve yemeklerde baharat olarak kullanabilirsiniz.
İçeceklerde ise genellikle çubuk tarçın halinde kullanılması, aromasını verdikten sonra içeceğin içinden çıkarılması daha tercih edilen bir kullanım şeklidir.
Hangi yemeklerde kullanabilirsiniz:
Tarçını pankeklerde kullanabilirsin. Tüm pankek tariflerine tarçın çok yakışır.
Bir klasik olan havuçlu, tarçınlı cevizli kek bu listede kesinlikle yer almalı. Ancak yalnızca bu tarifte değil pek çok meyveli kek tarifinde tarçın dokunuşu keki başka bir boyuta taşır.
Elmayla tarçının uyumu eşsizdir. Elmalı kurabiyeler, tartlar ve hatta sadece dilimlenip fırına sürülmüş elmalara bile tarçın çok yakışır.
Tavuklu yemeklerle tarçının uyumu da oldukça şaşırtıcı olabilir. Kırma Tavuk Kebabı’nı deneyebilir tarçın ve kuru kayısının tavuğa verdiği lezzete herkesi hayran bırakabilirsin.
Tarçını daha önce denemediğin farklı reçetelerde de kullanabilirsin. Mesela tarçınlı sigara böreği, kızarırken etrafa yaydığı koku ile bile tüm misafirlerini cezbeder.
Tarçın ve kestanenin uyumunu test etmek istersen tarçınlı ve kestaneli bir pilav, senin imza tarifin olabilir.
Kırmızı etle tarçının uyumu da damak çatlatacak kadar güzeldir. Örneğin; Maydanozlu Yahniyi deneyebilir ve tarçın, maydanoz ve kuzu etinin uyumuna aşık olabilirsin.
İşte bir atıştırmalık alternatifi: Tarçınlı patlamış mısır. Eğer şimdiye dek denemediyseniz misafirlerinize sunmak için hemen denemelisiniz. Tarçınlı patlamış mısır, ezber bozan cinsten.
Boza ve salep gibi kış içeceklerini üstünde tarçın olmadan hayal etmek bile zor.
Sonbahara ayrıca yakışan bir baharat olan tarçını, yine sonbaharın vazgeçilmezi balkabağı ile kullanabilirsin.
Son yılların popüler yiyeceklerinden olan tarçınlı rulolar ise lezzetiyle misafirlerinin aklını başından alan güzelliklerden.
Egzotik ve yüzyıllardır bilinen bir baharat olan tarçın, sizin de mutfağınıza harikalar yaratacak