Elit Çikolata Beyaz Kuvertür Çikolata 2,5kg
Elit Beyaz Kuvertür Çikolata 2.5 kg
Saklama koşulları: Elit Beyaz Kuvertür Çikolata18-22℃ arasında. kuru en fazla 65 nemli . kokusuz ve direkt güneş ışığı almayan ortamda muhafaza edildiği takdirde raf ömrü süresince tazeliğini korur. Aşırı sıcaklık değişiminden kaçınınız. Buzdolabında muhaza etmeyiniz.
Eritme: Elit Beyaz Kuvertür Çikolatadirekt ateşe maruz bırakılmadan 40-45 ℃ arasında eritilmelidir. Bu işlemin "bain marie" usulü, yani çikolatanın bulunduğu eritme kabının sıcak suyun içerisine konularak yapılması uygundur.
Temperleme: Elle temperleme işlemi için. çikolata 40-45℃ arasında eritilir. Eritilmiş çikolatanın 2/3'lük kısmı serin ve temiz bir yüzeye dökülerek sıcaklık 27'C'ye düşünceye kadar spatula ile karıştırılır. Kalan 1/3'lük kısım eklenerek homojen bir görünüm elde edinceye kadar karıştırılır. Bu işlem ile çikolatanın içerisinde bulunan kakao yağına uygun kristal yapı kazandırır. Böylece çikolataya sertlik ideal kırılma ve parlaklık özellikleri verilmiş olur.
Kalıplama: Kalıplanacak çikolata sıcaklığı 29-30'C arasında olmalıdır. Kalıpların çikolata sıcaklığına yakın derecede olması önemlidir.
Soğutma: Kalıplanan ürünler için uygun soğutma sıcaklığı 10-12' ℃'dir. Kaplanan ürünler için soğutma sıcaklığı 15-18 ℃'dir. İyi bir soğutma işlemi için soğuk havanın dolap içerisinde çok iyi sirküle olması ve kaplanan ürünlerin direkt fan karşısında olmaması önemlidir.
İçindekiler: Şeker.kakao yağı.süt tozu.emülgatör. soya lesitini.poligliserol polirisinolat . aroma verici vanilin .tuz Süt kuru maddesi en az 26. kakao kuru maddesi en az 30 . Eser miktarda antep fıstığı.badem ve fındık içerebilir.
Domuz yağı ve katkıları içermez.